Напоследък е модерно да говорим за последствията от пандемията и какво влияние оказа на начина ни живот. Но замисляли ли сме се как се промени начина ни на работа. Новите изисквания в професионално отношение неминуемо промениха ситуацията на работното място. Още през пролетта на 2020г. много организации преминаха към сменен режим на работа или половината персонал работи от офиса, половината от вкъщи. Това изискваше осигуряване на отдалечени работни места за служителите, които са в т.нар ‘Home office’ или работа от вкъщи. През всичките периоди, редувайки се локдаун и пик на епидемията, необходимостта от отдалечена работа между колеги растеше.  

Ето какво показват данните от запитване, публикувано в доклад на Международния институт на вътрешните одитори, публикуван през 2021г.  На въпроса: Организацията, в която работите, използвала ли е облачно-базирани системи за организиране на отдалечена работа по финансов контрол и преглед на системите по риск мениджмънт преди началото на Covid 19? 51% отговарят положително. 41 % от анкетираните одитори са отговорили “Не”, т.е едва след началото на пандемията тяхната организация спешно търси съвременни решения за организиране на работния процес.

Приближавайки края на пандемията вече толкова сме свикнали с възможността да работим отдалечено и да разполагаме с нужните ни инструменти за това. Едно такова решение е мобилното приложение ComSy SFUK Mobile. То Ви дава възможност да си свършите работата по-бързо, по-ефективно и в колаборация с останалите колеги от екипа. С него имате възможност:

  • да генерирате автоматично контролни листа по фактури, въведени от счетоводителя;
  • да снимате и прикачите съпроводителни документи, директно с камерата на Вашия телефон;
  • да одобрите контролен лист или да откажете, като запишете мотиви за отказ;
  • да прегледате информация за вече одобрен контролен лист с подробни данни за фактура и договор;
  • да се насладите на сутрешното си кафе, докато преглеждате списъка от чакащи заявки за извършване на финансов контрол.

Ето, че ако погледнем положително на случващото се, защо да не извлечем полза и да оптимизираме процесите по СФУК още сега.

bg_BG